Испания обмисля да уволни Юлен Лопетеги

Юлен Лопетеги

Испанската федерация обмисля да уволни селекционера Юлен Лопетеги само два дни преди старта на Мондиал 2018. Причината е неговото решение да поеме Реал Мадрид след Световното първенство. От федерацията са останали изключително недоволни от това, че обявяването на информацията е точно преди старта на турнира.

Вчера около 18:00 българско време Кралския клуб обяви, че Лопетеги ще наследи Зинедин Зидан. Пет часа по-късно обаче никой не можеше да потвърди, че треньорът ще бъде на скамейката за мача между Испания и Португалия от Русия 2018. Президентът Луис Рубиалес се чувства предаден от Лопетеги и иска да го уволни. Засега обаче останалите членове в борда на директорите на федерацията спират това.

Нов договор за Лопетеги на 22 май

Юлен Лопетеги съвсем наскоро подписа нов договор с федерация. Това се случи на 22 май, а срокът на контракта е до 2020-а година. В него има клауза за освобождаването му, която е в размер на 2 млн. евро. И Реал Мадрид ще трябва да я плати цялата. Лопетеги наследи в националния тим Висенте дел Боске и в 20 мача все още няма загуба.

Сега не е време за разговори

„Сега не е време за разговори. Но ще вземем решение, което да е в полза на отбора. Ще бъдем отговорни“, каза киселият Рубиалес.

Арагонес направи нещо подобно през 2008-а

Случаят не е прецедент за Испания. Луис Арагонес направи нещо подобно по време на Евро 2008. Тогава селекционерът на иберийците обяви по време на турнира, че след него ще поеме Фенербахче.