Instagram пуска видеоразговори

Instagram

Социалната мрежа Instagram пусна във вторник възможността да се водят видеоразговори. В предложеното за изтегляне обновление ще се появят и тематични канали и нови ефекти за камерата, съобщи официалният сайт.

„С помощта на видеочата може да се общува с приятели в платформите iOS и Android, без да се използва мобилна връзка“, се казва в информацията.

Както се отбелязва, в момента на използване на видеоразговорите, ще са активни и други задачи в приложението. В разговора ще могат да участват до четири страни.

Тематичните канали ще дават възможност бързо да се откриват в социалната мрежа публикации, които са в зоната на интересите на използващия мрежата. Новите ефекти на камерата са разработени от американската певица Ариана Гранде, информационния портал BuzzFeed и Националната баскетболна асоциация на САЩ (НБА).

Онлайн мобилната социална мрежа, която служи за споделяне на снимки и кратки видеа, бе пусната през октомври 2010 и първо бе предназначена само за мобилни устройства на компанията Apple. През април 2012 г. услугата стана достъпна и за Android. Тогава компанията Facebook, която притежава едноименната социална мрежа купи Instagram за 1 милиард долара.