Има пълни самопризнания на мъжа, който уби 19-годишната си приятелка

Мъжът, който преби до смърт приятелката си в Айтос, е направил пълни самопризнания, съобщи Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор

19-годишното момиче почина в неделя след побой от 27-годишния мъж, с когото живеели на семейни начала. Двойката има дете на 2 години и 8 месеца, пред което се е случило всичко.

След сигнал от съседи, чули виковете, младата жена била транспортирана с тежка черепно-мозъчна травма и наранявания по цялото тяло в реанимация на бургаската болница. Въпреки усилията на лекарите тя е починала.

„Извършителят е направил пълни самопризнания. Изразил е съжаление. Поводът е скарване помежду им за грижите, които се полагат за детето”, заяви Арнаудова.

„По данни на полицията преди около година и половина е имало сигнал за вероятно домашно насилие от съседи. Но полицейските служители, които са посетили мястото и са разговаряли със сегашната жертва, тогава тя е казала, че няма насилие. На практика е отрекла каквито и да е насилствени действия”, заяви Арнаудова.

По думите й извършителят е изтърпял 6-годишна ефективна присъда. Излязъл е скоро от затвора.

Окръжната прокуратура в Бургас задържа за 72 часа мъжа, който уби приятелката си. 

Теньо Е. е обвинен, че в събота вечерта нанесъл множество удари в главата на 19-годишната Ивета, с която е живял на семейни начала. Убийството се е случило в Айтос.