Илон Мъск създаде кабинки, които летят с 240 км в час (ВИДЕО)

The Boring Company на Илон Мъск ще свърже центъра на Чикаго с летище „О’Хара“ с високоскоростен транспорт от кабинки, наречени Chicago Express Loop.

Те ще се движат със скорост 200 – 240 км в час, което ще позволи разстоянието да се измине за 12 минути – три-четири пъти по-бързо, отколкото с кола или влак. Билетът ще струва 25 долара.

Кабинките ще се движат без прекъсване и потеглят на всеки 30 секунди 20 часа в денонощието. Представляват платформа на колела, която се задвижва от електромотор. Във всяка могат да се поберат до 16 души. Предвидено е място за багаж, ще са климатизирани и снабдени с Wi Fi.

Chicago Express Loop са модификация на Tesla Model X. Тъй като разстоянието не е голямо, няма да се развива и прекалено висока скорост. Затова няма да се строят вакуумни тунели, каквито са необходими за Hyperloop.

Тунелите за Chicago Express Loop ще са бетонни и ще имат евакуационни изходи. Мъск уверява, че системата е бърза, тиха и екологично чиста. Подобни проекти са предвидени за калифорнийските градове Лос Анджелис и Хоторн.