Идеална кожа в домашни условия: 9 съвета на водещи козметици

Красивата и сияйна кожа продължава да оглавява списъка на бюти трендовете

Затова посещението при козметик е много важно, но то пък не винаги е възможно. Понякога процедурите са скъпи, а друг път времето не достига или няма свободни часове. На помощ идват домашните бюти процедури, благодарение на които лицето е свежо, а тенът е еднакъв.

Почистващите средства ще откриете в кухнята

Моето любимо средство за почистване на грима е обикновено растително масло, разказва козметикът от Сан Франциско Ирина Холей. Нанася го с масажни движения, а след това почиства лицето с топла вода и кърпа. Растителното масло прави кожата нежна и мека и помага да се избегне зачервяването. Подходящо е за всеки тип кожа.

Измийте с мека кърпа

Обичам да почиствам лицето си с кърпа, твърди Рам Пракаш от клиниката Lancer Dermatology в Бевърли Хилс. След лек масаж на лицето с масло аз взимам чиста, леко натопена в топла вода кърпа и внимателно почиствам остатъка от маслото. Твърди, че този метод се използва от актрисите, с които работи.

 

Занимавайте се с йога, докато сте с маска на лице

Всяка вечер използвам една от маските за лице на моята бюти линия и съвместявам процедурата с йога, твърди нюйоркският козметик Йоанна Варгаз. По думите й йогата активира циркулацията на кръвта и усилва маската няколко пъти. В същото време полезните вещества проникват в кожата много по-добре.

Пригответе кубче лед

След почистване на кожата и използването на тоник аз нанасям на лицето си любимата маска. За да увелича нейния ефект, взимам две бучки лед и преминавам с тях по цялото лице. Държа маската 20 минути, след това я свалям и внимателно хидратирам кожата, казва Йоанна Цзеч.

Снабдете се със зелен чай

Запарете два пакета зелен чай в топла вода и след това ги оставете леко да се охладят, съветва козметикът от Лос Анджелис Кейт Съмървил. Приемете хоризонтално положение, затворете очите, сложете пакетчетата с чай на клепачите и останете така три минути. Съдържащият се в чая кофеин ще избави кожата от излишната влага и зачервяване. След това вземете чаени лъжички, които предварително сте оставили във фризера, леко притворете очи и дръжте пет минути. Може и леко да масажирате. Студеният метал ще ви помогне да се отървете от умората и ще направи тъмните кръгове под очите много хо-малко забележими, твърди специалистът.

Използвайте сода за хляб

Смесете малко сода за хляб с любимата си маска за лице и ще получите отлично средство за избавяне от черните точки, акнето и омазняването, препоръчва нюйоркският козметик Джорджия Луиз.

Подгответе кожата за бюти процедури

Преди да нанесете овлажняваща маска, добре е да напарите добре кожата, а след това използвайте любимия си скраб, споделя Шани Дарден от Лис Анджелис. Тази проста процедура ще ви помогне да подготвите кожата и активните вещества на маската да проникнат колкото се може по-дълбоко.

Практикувайте иглотерапията

Иглотерапията стимулира произвеждането на колаген и еластан, а също така способства за бързо възстановяване на повредените клетки на кожата – пигментацията или преждевременното стареене, съветва Илди Пекар от Ню Йорк.

Ползвайте скраб за устни

Обикновено сама си правя скраб за устни: смесвам малко кокосово масло с тръстикова захар и щипка канела – твърди козметикът от Бевърли Хилс Джина Мари. Твърди, че използва този микс всяка вечер преди сън. Кокосовото масло овлажнява и лекува, тръстиковата захар помага да се избавим от напукването, а канелата стимулира притокът на кръв. В резултат на това устните получават красив розов оттенък.