Мъж пострада при токов удар на „Симеоновско шосе“ в София, хиляди останаха без ток (СНИМКИ)

Мартен ЧЕЗ

Силен гръм се е разнесъл на „Симеоновско шосе“ в близост до комплекс „Макси“ в столицата. Сигналът за токов удар е получен към 10.45 ч., съобщиха от СДВР. Има един пострадал, който е откаран в „Пирогов“. Състоянието му е много тежко, с над 70% изгаряния.

Заради инцидента със съоръжението 110 kV, собственост на държавния Електроенергиен системен оператор, се е наложило изключване на подстанция Студентски град, съобщиха от ЧЕЗ.

Без ток в продължение на час и половина бяха хиляди домакинства в Студентски град, Драгалевци, Симеоново, Витоша, Киноцентър, Бояна, Ярема, Железница, Бистрица, Малинова долина и др.

„ЧЕЗ Разпределение“ полага усилия да захрани засегнатите клиенти по алтернативен път в максимално кратък срок, уверяват от дружеството.

Причината за инцидента

Причината за инцидента е строителна фирма, която нарушава габарита на ЕП 110 kV „Железница“ в град София, собственост на ЕСО. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Несъобразените с изискванията за безопасност дейности на строителната фирма водят до принудителното изключване на електропровода на дружеството.

Състояние на пострадалия

Състоянието на работника, пострадал при токов удар, е изключително тежко, той е настанен в реанимация. Ще бъде направена нова преоценка на състоянието му. Има изключително тежко обгаряне – широко и дълбочинно.

Това заяви говорителят на „Пирогов“ Мария Пойрязова.