ГЕРБ дава депутата от БСП Таско Ерменков на ДАНС и прокуратурата заради поста му за „отровената“ вода

По какъв начин Корнелия Нинова и БСП ще реагират на поста на Таско Ерменков във фейсбук, който притесни два милиона души за качеството на Водата. Това попита депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов на извънредна пресконференция.

Пак ли ще се смеят като предния път?, припомни пой прословутия пост на Ерменков, “писан по гащи”. Поводът за въпросите е Иванов е публикуван пост от Таско Ерменков, в който той споделя информация, която бил получил от достоверен източник, за качеството на водата в София.

“Според господин Ерменков водата в София е замърсена. Той е народен представител и знае всички механизми и способи да се сдобие с необходимата информация преди да пусне такъв статус във фейсбук. Защо го е направил не мога да кажа. Това не е първият такъв статус на господин Ерменков. В един друг той едва ли не каза на САЩ и Европа да си гледат работата. Оправданието му тогава беше, че го е написал от вкъщи. Ще сезираме ДАНС и прокуратурата”, обяви депутатът Станислав Иванов.

Председателката на екокомисията прочете и част от резултатите на публикуваната вече разпечатка за качеството на водата. Тя е за периода от 1 януари до 19 май е рапечатката. За 18 май данните са били следните – от 30 микрограма уран позволени на литър вода, няма по-голяма стойност от 5 микрограма. Живак, позволени – 1 микрограм на литър вода, няма по-големи стойности от 0,1 микрограма на литър. По отношение на оловото пък са позволени 10 микрограма олово, а е имало едва 0,1.

Днес Ерменков отново сподели пост, в който благодари на ДАНС

Според депутата той е направел каквото трябва  заради тревогите на хората, а и службата вече е била информирана за слуховете.

Официално: Питейната вода в София е чист, безопасна и с отлични качества

През последното денонощие в социалните мрежи се разпространяват фалшиви новини, свързани с качеството на водата. „Софийска вода“ Ви уверява, че питейната вода, доставяна на потребителите на територията на Столична община, е с гарантирано качество и с отлични характеристики. Това се казва в официално съобщение на „Софийска вода“.