Facebook пусна приложение специално за деца

Facebook

Социалната мрежа Facebook лансира новата си услуга, предназначена специално за деца от 6 до 13 години. За сега Messenger Kids е активна само в САЩ и на устройствата на Apple, но се предполага, че ако бъде добре приета, услугата ще стане глобална.

Как Facebook защитава децата ни?

Според изследвания на социалната мрежа, децата много често ползват Facebook, като предоставят лъжливи данни за своята възраст.

Новата услуга ще им предостави легален достъп до най-голямата социална мрежа, но под строг контрол на родителите. Така например акаунта в Messenger Kids ще може да бъде създаден само от родител, който ще трябва да го регистрира през собствения си профил.

Контактите ще бъдат добавяни само след ауторизация на родителите от двете страни. Съобщенията, които децата си разменят няма да могат да бъдат трити, като в същото време родителя няма да има достъп до разговорите на детето си от своя собствен акаунт.

В новото приложение от Facebook обещават да не пускат никакви реклами, както и да не събират данните на децата с рекламни цели.

Компанията на Марк Зукърбърг се е консултирала с 1200 родители, учители и психолози, както и със специалисти по онлайн сигурността за да гарантират безопасна платформа за общуване на подрастващите.