Евгени Будинов от днес в нова роля-стана депутат

Евгени Будинов и Иван Вълков положиха клетва като народни представители. И двамата стават депутати от ГЕРБ.

Евгени Будинов влиза в парламента на мястото на подалия оставка Антон Тодоров. Иван Вълков, пък заема депутатското място на Диана Йорданова, която стана зам.-председател на Комисията по финансов надзор.

Чувствам се страхотно в парламента, вълнуващо ми е. Това заяви актьорът-депутат.

Досега не съм изпитвал такъв тип вълнения, все пак на сцената и в киното е по-различно. Още не мога да се осъзная напълно. Чувствам се добре. Няма нещо, което да ме притеснява, сподели Будинов.

Приоритетите на депутата щели да са в сфера на културата и изкуствата.

Отношенията в парламента ми изглеждат много приятни, усмихнати хора, смята Евгени Будинов.

Всичко е забравено и в миналото, каза Будинов относно отношенията си с лидера на „Атака” Волен Сидеров, с когото имаха спречквания пред НАТФИЗ. „Приятно настроен съм. Трябва да се обединим и да работим заедно за българския народ. По принцип не съм конфликтен човек“, каза още Будинов.

Евгени Будинов е роден на 20 юни 1981 г. в София. Първите му стъпки в театъра датират от детската школа „Смехурко” в Банкя. В гимназията постъпва в детско-юношеската театрална трупа към Нов драматичен театър „Сълза и смях” при Венци Кисьов. През 2004 г. Александър Морфов го ангажира за ролята на Мравката в хитовия спектакъл на Народния театър – „Хъшове”. Това е неговият дебют на сцена.

Играе въъв филма „Етажна собственост“ и в рекламата за „краварката в левия ъгъл“.

Будинов е “продукт” на проф. Стефан Данаилов, но двамата са в различни партии

Той ще е третия актьор в парламента. Освен него депутати са и други двама популярни актьори – Стефан Данаилов и Нона Йотова от БСП.

Будинов има син и е женен за модната дизайнерка Мариела.