БСП събра 200 хиляди подписа за спиране на сделката за ЧЕЗ, ГЕРБ ги обвиниха в измама

БСП

БСП внесе в КЕВР 200 000 подписа, събрани от Националната гражданска инициатива „Държавата да спре сделката с ЧЕЗ”.

„Очакваме комисията за енергийно регулиране да изпълни своите нови правомощия, които бяха гласувани от парламента и да не даде разрешение за сделката“, заяви зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България” Жельо Бойчев. Той добави, че вчерашното решение на Народното събрание дава конкретни ангажименти на Министерски съвет.

„До края на годината правителството трябва да ревизира и допълни постановлението, което касае обектите от значение за националната сигурност, включвайки основни активи и дейности на електроразпределителните предприятия. Това ще гарантира сигурността на българските граждани и в бъдеще няма да бъдем свидетели на такива ситуации“, категоричен бе Бойчев.

Народният представител от ПГ на „БСП за България” Стоян Мирчев коментира, че подписката за развалянето на сделката с ЧЕЗ се подкрепя от много български граждани, като в нея са се подписали и членове на правителството на Бойко Борисов.

ГЕРБ: Подписката е измама, Нинова е г-жа Лъжа!

От парламентарната група на управляващата партия обвиниха лидера на БСП в лъжа за подписката за ЧЕЗ, защото според тях тя е събирана от райони извън обхвата на дружеството.

Депутатът Галя Василева посочи, че за пореден път от ГЕРБ доказват, че думите, които изрича Корнелия Нинова, са лъжа и че тя заблуждава общественото пространство с неверни факти. Василева представи снимки, взети от социалните мрежи и сайта на БСП, в които се вижда, че подписи са събирани в Стара Загора, Русе, Велико Търново, Пловдив, Брацигово, Пещера, които не са клиенти на ЧЕЗ.

Александър Иванов пък коментира, че днес ГЕРБ обясняват защо наричат Корнелия Нинова „Г-жа Лъжа“.