БСП кани премиера да отчете пред парламента свършеното в защита на родните превозвачи

превозвачи

Парламентарната група на БСП кани утре сутрин премиера Бойко Борисов в парламента да докладва за свършеното от кабинета в защита на превозвачите ни. Това заяви депутата Георги Свиленски след заседание на Изпълнителното бюро на партията

От левицата смятат, че българските превозвачи са били предадени през изминалата една година от българското правителство. „Никъде освен на срещите с тях по хотели и сбирки не са намирали съпричастност в българското правителство. Тук в България си говорим едно, на срещата с Макрон в Евскиноград се говори едно, но там, където трябва да бъдат защитавани българските интереси, мълчат“, каза Свиленски.

Той припомни, че миналият петък Народното събрание прие позиция, с която задължи  правителство да вземе решение и да каже какво защитава от всичките искания на превозвачите

„Министър-председателят се задейства, срещна се с комисар по транспорт“, каза Свиленски и обърна внимание, че до вчера кабинетът не е имал предложения, позиция, не е казал какво иска. „От днес нататък, когато остават десетина дни, правителството трябва да представи своите предложения. Те няма как да бъдат разгледани и гласувани. Трябва да стане ясно на българските превозвачи, които вчера започнаха да му благодарят, че те са предадени от собствения си министър и министър-председателя“, посочи Свиленски.

Той посочи, че бъде ли приет този регламент, 70 000 камиона на български превозвачи трябва да се върнат в България, 190 000 български шофьори трябва да останат без работа, а техните семейства без доходи.

източник: Фокус