Броени часове до историческата среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун

По-малко от един ден остава до историческата среща между президента Доналд Тръмп и Ким Чен-ун

Очаква се днес премиерът на Сингапур, който е домакин на срещата, да се срещне с американския президент, след като вчера разговаря със севернокорейския лидер.

Доналд Тръмп написа в Twitter, че вълнението се усеща във въздуха. Двамата лидери са отседнали в различни хотели, недалеч един от друг, като ще се срещнат на остров Сентоса, в 16 ч. българско време във вторник.

Междувременно, Пхенян обяви възможност да бъдат установени нови отношения със Съединените щати. Според Севернокорейската информационна агенция Тръмп и Ким ще обсъдят постоянен и устойчив механизъм за опазване на мира на Корейския полуостров.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е поканил американския президент Доналд Тръмп да посети през юли Пхенян за втора среща на високо равнище на двете страни

Това съобщава южнокорейският вестник „Чунан илбо“, позовавайки се на добре осведомен източник, предаде ТАСС.

Според вестника предложението се съдържало в писмо, предадено на Тръмп на 1 юни от заместник-председателя на ЦК на Корейската трудова партия Ким Йон-Чхол. Вестникът отбелязва, че тогава и двете страни са изразили готовност да продължат контактите си на най-високо равнище.