Бизнесменът Ваклин: Няма заговор срещу кметицата Иванчева, тя сама си поиска подкуп

Александър Ваклин

„Няма заговор срещу кметицата на „Младост“, има заговор срещу корупционните практики и трябва цялото общество да участва – не с протести по улиците, а с противодействие. Всеки, който има проблем, трябва да подава сигнал“.

Това заяви Александър Ваклин, бизнесменът, който твърди, че му е искан откуп от кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева.

По данни на обвинението именно той е осигурил парите, които да бъдат дадени като подкуп на кметицата

„Обществото трябва да разбере, че администрацията е там, за да извършва услуги. Аз ще бъда удовлетворен, ако се види след шест месеца , че администрацията работи в услуга на хората“, коментира Ваклин.

Процедурата, според която заповедите на главния архитект се пращат на районните кметове Ваклин определи като изключително изтощителна. Срокът, за който трябва да се даде решението на кмета на района е 2 седмици, а според бизнесмена неговата преписка е от юни миналата година.

„Общински съветници са се опитали да вразумят Иванчева, че има граници на разумното, но тя не ги послуша. Служители от общината бяха казали на колеги от фирмата, че проблемът е личен“, каза Ваклин. Той обаче отказа да каже дали лично кметицата на „Младост“ е поискала подкупа, мотивирайки се, че това са данни, които са обект на разследването. Като уточни, че не той е осъществил контакта с Иванчева, защото четири пъти е записвал час при нея, но тя нито веднъж не е дошла, а е пращала свои заместници.

„Веднага щом ми бяха поискани парите, веднага се обърнах към комисията за противодействие на корупцията. Вярвам, че органите са си свършили добре работата, видях как работят – те са изключителни професионалисти“, каза бизнесменът и препоръча хората да подават винаги сигнал, когато имат проблем.

Десислава Иванчева арест съд решение

Той пак повтори, че Иванчева е определила мястото, сумата на парите и кога да й бъдат дадени.

„Борбата за зелена София е нещо, което аз подкрепям. Идеята за зеления град е идея, която и главният архитект на София подкрепя, но Иванчева се бе превърнала в синдром – човек който се усещаше над закона. Тя се държеше като самодържец на над 270 хил. жители. Не няма заговор, има заговор срещу корупционните практики и трябва цялото общество да участва – не с протести по улиците, а с противодействия. Обществото трябва да разбере, че администрацията е там, за да извършва услуги от общество. Аз ще бъда удовлетворен, ако се види след шест месеца , че администрацията работи в услуга на хората“, коментира още Ваклин.

Той подчерта, че не са му върнали парите.

източник: Нова тв