Арестуваха пиян и дрогиран шофьор на автобус, който тръгвал с деца на екскурзия – ОБНОВЕНА

автобус

41-годишен водач на автобус, превозващ ученици, е задържан тази сутрин във Варна.

Около 8:30 часа при извършване на задължителна полицейска проверка на автобус, собственост на частна фирма е установено, че шофьора е с концентрация 1,27 промила алкохол. Водачът се опитал да тръгне по-рано, за да избегне срещата с униформените.

ОДМВР във Варна получава предварително информация за ученическите екскурзии, които се организират от училищата в града. При всяка екскурзия се извършва проверка непосредствено преди тръгване.

Освен пиян, той щял да вози децата и дрогиран

По-късно, при направените допълнителни тестове, е констатирано, че освен алкохол мъжът е употребил и наркотични вещества .Водачът на автобуса е задържан за срок от 24 часа.

Наказван е 14 пъти за нарушения на пътя

Две от тях, наложени му през 1999 година и през 2006 година са именно за шофиране в нетрезво състояние, за които има издадена присъда. Това каза пред „Фокус“ говорителят на Областната дирекция на МВР Ивана Милева. По думите й тогава му е била отнета книжката.

Тя отказа да даде повече информация къде точно в страната е трябвало да пътуват учениците, но обясни, че не става въпрос за съвсем малки деца. Веднага след като е установено, че шофьорът на автобуса е пиян и дрогиран, пътниците са били прехвърлени на друг автобус с друг водач, който е потеглил към избраната от тях дестинация.