Apple се извини заради бавната работа на някои модели iPhone

Apple, извинение, батерия, приложения, iPhone
Компанията Apple публикува коментар с извинение за „недоразбирането“, което възникна след като стана известно за преднамерено намаляване на възможността за бърза работа на някои стари модели „Айфон“ (iPhone).

„Знаем, че някои от вас си мислят, че Apple ги е подвела. Извиняваме се. Имаше много недоразбиране по този въпрос и затова бихме искали за изясним ситуацията и да разкажем за промените върху които работим“, се казва в заявлението. В коментара се съобщава, че излязлото преди около година обновяване iOS 10.2.1 намалява бързината на моделите iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus и iPhone SE, за да увеличи продължителността на работата на батерията и да избегне проблема „внезапно изключване на смартфона“.

Въпреки че тези изменения може да останат незабелязани, в някои случаи при използването на телефона може да се получи по-дълго време за стартиране на приложенията и други прояви на намалена производителност, се отбелязва в съобщението.

От компанията обещават да намалят цената на смяната на батерията на старите модели в САЩ с 50 долара (от 79 на 29). Освен това обновяването iOS, което ще излезе в началото на 2018 година ще даде на използващите повече информация за състоянието на акумулаторната батерия.

Миналата седмица  Apple призна за предизвикано намаляване на скоростта на някои модели заради осигуряване на по-добра работа на акумулаторната батерия.