Ансамбълът показа съчетанията си за новия сезон (СНИМКИ, ВИДЕО)

ансамбъл
Снимка: БГНЕС
Българският ансамбъл по художествена гимнастика показа новите си композиции, с които ще се състезава през този сезон.

Днес се проведе открито контролно на националния ни отбор, в което освен възпитаничките на Весела Димитрова, своите нови съчетания показаха още Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова, Петя Борисова, Галатея Герова, Йоанна Николова, Марина Иванова и Биляна Писова.

Снимка: БГНЕС

Бронзовата медалистка от Световното първенство в Пезаро Невяна Владинова не взе участие в днешното контролно заради контузия на глезена.

В препълнената до краен предел тренировъчна зала на „Арена Армеец“ ансамбълът ни в състав Симона Дянкова – капитан, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Теодора Александрова демонстрира отлична форма, с което дадоха индикации за силно представяне на първия голям турнир за годината – Гран При на Москва.

Снимка: БГНЕС

В надпреварата в руската столица, която ще се проведе от 17 до 19-ти февруари, освен ансамбълът ни, участие ще вземе и Боряна Калейн на индивидуално.

Снимка: БГНЕС

В съпътстващия турнир при жените за България пък ще играе Ерика Зафирова.

Снимка: БГНЕС

Тази година България ще е център на Световната художествена гимнастика като домакин на Шампионата на планетата през септември, а преди това в края на март ще проведе и кръг от Световната купа при невиждан интерес от отбори.