Ало измамниците наричали арестувания полицай „шефе“ – ВИДЕО

телефонен

Прокуратурата повдигна обвинение за подкуп на началника на сектор “Охранителна полиция” в 3-то РУ на МВР-Пловдив Стоян Павлов. Това съобщи окръжният прокурор на града под тепетата Румен Попов.

Рушветът, който е получил полицая е 300 лева.

Той е взел парите след извършена от други две лица телефонна измама за 1300 лева. Парите били хонорар за услугите, които е предоставял на измамниците – да ги консултира как да се предпазват, за да не бъдат заловени и да ги предупреждава за следствени действия.

За конкретната телефонна измама е обвинен един мъж от пловдивско село, като свидетел е привлечен шофьорът на „мулето“. Връзката между престъпната група и полицая с повече от 20 години стаж в МВР идва от негов близък приятел, който участва в схемата.

В доказателствените материали двамата телефонни измамници наричат полицейския началник „шефе”

Досега Стоян Павлов не е бил разследван от Вътрешния отдел, но след новината за неговото задържане, в прокуратурата и в МВР са постъпили множество сигнали за негови корупционни действия. В началото на 90-те отдел той е оглавявал „Издирване“, а, по – късно става районен инспектор.

От прокуратурата уточниха, че наказанието, което очаква полицейския началник за престъплението, в което е обвинен, е от 3 до 10 години затвор. Той не е участвал пряко в измамите и не ги е ръководил, но телефонните измамници разчитали на него за закрила.