7 признака, че имате нужда от детокс

Преди лятото се замисляме сериозно за натрупаните през зимата няколко кила повече

Детоксът е най-добрият начин да влезем във форма. Той пречиства организма от натрупаните вредни вещества, подобрява състоянието на кожата и косата. Ето 8 симптома, които ще ви накарат да прочистите организма си.

Постоянна сънливост

Спи ви се въпреки няколкото кафета през деня. Добре е да включите в порциона си повече плодове, за да наваксате с витамините. Пийте повече смути.

Проблеми с кожата

Появяват се пъпки, имате нездрав цвят на лицето, кожата е изсъхнала. Ако обичайната козметика не дава резултат, то имате нужда от детокс.

Проблеми със стомаха

Често ви боли стомах, имате запек или киселини. Опитайте се да възвърнете обичайната си форма, като ограничите вредните храни и наблегнете на плодовете и зеленчуците.

Излишни килограми

При този факт дори не трябва да се замисляте. Направете си диетично меню от сезонни продукти. Намалете пържените храни, соленото и сладкото, тестеното…

Лошо настроение

Обзели са ви апатия и мързел. Те може да са следствие от неправилно хранене. Най-добре е да си фиксирате разтоварващи дни. Изберете кайсии, праскови, пъпеш.

Постоянно преяждате

Е, това наистина не бива да правите. Ограничете порциите си и не забравяйте, че организмът се засища много по-бързо от очите. В никакъв случай не търсете „успокоение“ в храната, защото преяждането води не само до повече килограми, но и да проблеми със здравето. Започнете и да правите упражнения.

Слаба имунна система

След празничните трапези обикновено имунната система отслабва заради преяждането и токсините от изпития алкохол. Още от следващия ден наблегнете на витамините, като приемате сурови плодове и зеленчуци. Пийте и много вода. Не поглеждайте към сладкото.