10 мисли за храната и пътуванията на лошото момче в кухнята Антъни Бурдейн

Антъни Бурдейн

Антъни Бурдейн вчера пожела сам да напусне този свят. Каквото и да го е подтикнало да отнеме живота си, безспорен факт е, че той го живя така, както малцина – авантюристично, безскрупулно и много вкусно.

Безспорно е и друго – той бе един от най-талантливите мъже влизали някога в кухнята – майсторски се забавляваше докато готви, пише и пътува по света.

Беше извън всякакви клишета на традиционния шеф с висока шапка и колосани бели дрехи. Антъни Бурдейн мина през живота като ураган – силно и запомнящо се.

Ето няколко незабравими негови мисли за живота, храната и пътуванията

Тялото ти не е храм, то е увеселителен парк. Наслади се на пътуването.


Вегетарианците и тяхната подобна на „Хизбула“ фракция веганите са постоянен дразнител за всеки добър готвач. За мен животът без телешко месо, свинска мас, наденички, демигала или дори вмирисано сирене не е живот, който си струва да живее. Вегетарианците са враг на всичко добро и благоприлично в човешкия дух, обида за всичко, за което се застъпвам, за чистото удоволствие от храната.

Ако си на 22, физически здрав и жаден да се учиш и да ставаш по-добър, призовавам те да пътуваш – колкото се може повече и по-далеч. Спи на пода, ако е нужно. Открий как другите хора живеят, хранят се и готвят. Учи се от тях – където и да си.


Какво по-мило можете да направите за някого, от това да му приготвите закуска?


Можете да научите много за някого, когато споделите храната си с него.


Не е задължително да съм съгласен с вас, за да ви харесвам или да ви уважавам.


Да имаш съвест рядко е добър кариерен ход.

Като цяло хората се гордеят с храната си. Ако имаш желание да хапнеш и пийнеш с хората без страх и предразсъдъци, те стават така открити към теб, както не биха били към някого, който търси интересни истории.


Аз наистина мисля, че основните кулинарни умения са добродетел. Че това да нахраните себе си и няколко други души с вещина трябва да бъде преподавано на всеки млад мъж и жена, като едно от основните житейски умения, че това трябва да стане толкова важно за порастването, както и това да се научиш да си бършеш задника, да пресичаш улицата сам или да можеш да боравиш с пари.


Без значение колко добри пиячи си мислите, че сте, не забравяйте, че руснаците – всеки руснак – може да пие с вас, докато не паднете под масата.